NOGET OM DET UMIDDELBARE

Jeg er i gang med noget.

Jeg tør godt sige det nu, men det er alligevel angstprovokerende, for Hemingway sagde engang at ting ikke bliver til noget når man snakker om dem.

Menaltså. Jeg er i gang med noget, og dette noget er faktisk en af de primære årsager til at jeg er taget væk for at bo på et slot i en uge.

Jeg har arbejdet med lyrik og poesi for evigt, og det var i tirsdags midt i en skriveblokade at jeg fandt ud af, at jeg allerede havde noget liggende. Noget, der kan noget. tekster, der allerede har rørt folk og som fortjener at komme længere ud i livet.

Så nu er jeg i gang igen.

Processen er hård, for den er uvant. Lige nu arbejder jeg på hvad der føles som hundrede forskellige projekter, men det, de fleste har tilfælles, er kortfattetheden, det aktuelle, hurtige og budskabet, der skal klart ud og modtages og forstås her og nu.

Sådan er det ikke med poesien. Den har sin egen størrelse og sit eget liv. Jeg hader at indrømme det, men den kan ikke forhastes. Jeg kan arbejde intensivt – og det gør jeg – men jeg kan ikke bare lige udgive den og så se, hvad der sker, for den er en del af noget større, den skal komme videre på en anden måde, og den skal helst være en del af en større sammenhæng.

Det er svært at finde balancen mellem det hurtige, målorienterede, og det langsomme, der er fokuseret i processen. Men det er også spændende og bekræftende og jeg elsker spillet mellem de to forskellige metoder.

Det er også derfor, jeg holder af blogmediet. Jeg holder af det fordi det ikke skal være perfekt. Det skal ud. Det skal gøres, og det er indtryk og udtryk, der skal formidles på en umiddelbar måde.

Når jeg udgiver et blogindlæg, har jeg produceret noget. Jeg har lavet et output, og for en tid er jeg rolig og så kan jeg fordybe mig og trække vejret i noget andet og langsommere indtil jeg bliver ivrig igen.

Jeg glæder mig til at finde balancen for alvor. Jeg glæder mig til, at skiftet mellem de to sindsstemninger bliver nemmere. Jeg glæder mig over at kunne øve mig ind i fordybelsen.

Jeg er i gang med noget, og jeg brygger på foredrag og eksperimenter og samarbejdsprojekter med andre dejlige kunstnere. Jeg er i gang med livet og jeg har fundet en nerve og det stopper ikke her.

Written by