JEG ER HER STADIG

…Jeg har bare temmelig meget at lave.

Denne sommer var den slags sommer, jeg overhovedet ikke planlagde. “Jeg tager, hvad der kommer,” tænkte jeg. “Jeg slapper af og keder mig måske lidt men det er sundt at kede sig så det er OK og så tager jeg til Sverige og isolerer mig i en hytte uden net og gør ingenting og alting helt, helt stille,” sagde jeg til mig selv og til dem, der gad at lytte.

Jeg har endnu ikke kedet mig. Jeg har planer helt ind i september.

FOR ET PAR UGER SIDEN startede jeg en ting på Instagram. Et forsøg. Det hedder #100daysofbody, og jeg vil fortælle meget mere om det senere. Dag 13 venter stadig på at komme ud, så jeg har besluttet mig for, at de 100 dage, jeg skal dokumentere på billeder, ikke behøver at komme direkte efter hinanden. Sådan er det nogle gange – livet sker og så må blog og net og SoMe og foredragspitches og strategier rykke lidt i baggrunden. Men jeg glæder mig til at tage fat igen.

LIGE NU er jeg på Als. Det har jeg faktisk været et stykke tid. Her er ret pænt. Sammen med 13 palæstinensiske rollespillere arbejder jeg med undervisningsrollespil, der skal behandle samfundsstrukturer med fokus på køn. Jeg føler mig helt utroligt privilegeret at kunne være en del af en kreativ proces i samarbejde med folk, der kommer fra en kultur, der er så fjern fra min egen. Slutresultatet skal for mit vedkommende være et undervisningsrollespil, der tager udgangspunkt i dansk litteratur, og forhåbentlig give et feministisk indspark til vores kønsnormer og strukturer – her såvel som i Palæstina. Til november tager jeg til Betlehem og afvikler det.

Sideløbende med vores projekt kører en dansk sommerskole for danske rollespilsarrangører og kreative sjæle. Jeg har været med til at skrive den bog, der bruger som udgangspunkt, og jeg har siddet med den i hænderne for første gang i dag. Ting sker, og det er fedt.

OM ET PAR UGER skal jeg til Bredsten og bo på et slot i en uges tid. Jeg er blevet inviteret ned til min gamle højskole – Engelsholm – for at være ugens gæst. Her har jeg planer om at arbejde intensivt på en kommende digtsamling, holde oplæsningsaften og sparre med seje folk om ord og kreative projekter. Jeg vil også dække det her på bloggen – for Engelsholm og den ånd, der er omkring stedet, er helt unik og fordrende for vanvittig kreativitet.

DER SKER et eller andet vildt for tiden. Jeg ved godt, at jeg har lagt en indsats i det. Jeg ved godt, at jeg arbejder hårdt og skriver ting og udleverer mig selv og min krop og min historie. Det er hårdt arbejde. Det er udmattende. Men jeg kunne ikke forestille mig at gøre andet. Det føles, som om, jeg har lænet mig tilbage i sædet i den der helt tilpas afstand til speederen, der gør at jeg kan have foden trykket ned på pedalen uden at få krampe. Det føles naturligt, og jeg omfavner alle de muligheder, jeg får, så jeg kan udnytte og forstørre det kreative drive, jeg er fyldt op med.

TAK fordi du læser med! Jeg lægger stadig planer og brygger på tanker omkring hvor bloggen skal hen, og om, hvad der er interessant for mig at skrive om og for dig at læse. Så feel free! Skrivskrivskriv hvis du har idéer, tanker eller kritik.

Det her bliver godt og jeg glæder mig og jeg er i det og det føles fuldstændig rigtigt.

Written by