KÆRLIGHED TIL SELV

Jeg ved ikke, om selvkærlighed er et ord i virkeligheden. Jeg tror det ikke, ikke sådan officielt i hvert fald. Det er lidt klumpende i munden – lidt som ‘selvklæbende’ der faktisk ikke er et særlig charmerende ord.

Uanset hvad er det vigtigt. Og jeg er kommet på en lille liste over den slags små ting, der er essensen af kærlighed til en selv. Hvis ordet ikke findes, kan jeg jo meget passende forsøge mig med en definition:

Selvkærlighed er:

– at stå lidt tidligere op for at lave rigtig kaffe, så man slipper for pulvermorgen

– at hente en ny toiletrulle til at stå klar, når man kan se at den igangværende er ved at være tom

– yoga

– neglelak på tæerne om vinteren når det kun er dig der sådan rigtig lægger mærke til det

– at købe ikke bare en, men to julekalendere til sig selv, og starte decemberdagene med økologisk Rasmus Klump-chokolade.

– knibeøvelser

– en hel dag uden spejle

– mavefornemmelser

– tid

– at røre ved bløde ting

– højtlæsning

– at skære frugten ud i både før man spiser den
Jeg kommer på mere. Det gør du forhåbentlig også nu. Jeg kommer også på, at selvkærlighed vist i virkeligheden har et etableret ord, nemlig egenomsorg. Lad os dyrke det sammen! Det udretter altså mirakler, lover.

Kys og god omsorgstorsdag!

Written by