OM AT VÆRE GOD NOK

Hvordan ved man, at det man har gjort, er godt nok?

Hvordan  er man sikker på, at det, man producerer, vil falde i god jord hos sine modtagere? Hvornår er man god nok til succes?

INGEN. VED. DET.

ALLE PRØVER SIG FREM.

Nogen gør ikke.

Jeg tror det er en blanding af tilfældigheder, talent og timing. Og så er det noget med at prøveprøveprøve. Og gøregøregøre.

Nogen er jo gode nok. For nogen sker det, de gør noget, og det bliver taget godt imod. Vi ser dem til oplæsningsmorgener på Gyldendal. Vi læser interviews med dem i de store aviser. Vi hører om dem alle steder. Men vi har ingen verdens idé om, hvad det har taget, for at komme til, hvor de er nu. Hvis vi skulle have fokus på alle nederlagene, alle de kampe vi har taget for at være, hvor vi står i dag, alle de sår og den sorg og svigtene og smerten og lorten og modstanden, ja, så ville vi slet ikke have plads til at fokusere på dertil vi er kommet.

Det er forsvarsmekanismer, og de hjælper os. Det er OK, det er sådan det skal være. Vi skal ikke stadig kæmpe alle de kampe, vi allerede har taget. Vores fremgang og succes må gerne have form af et glansbillede en gang imellem. Det er bare enormt vigtigt at vi husker det for hvad det er, når vi næste gang er i en kamp og en proces for at nå frem til den næste succes. Det er vigtigt, at vi husker, at processen er en del af det, og at processer overstås og gennemføres, og så kommer vi ud og op på den anden side og ned og ind igen på den tredje. Vi skal sætte pris på alle delene, for de fylder allesammen.

Der findes ikke en måleenhed, og du er nødt til at være din egen voksen nu. Der er ikke nogen, der fortæller dig, om det du gør er godt nok, hvis ikke du gør det og forsøger og brænder dig. C’est la vie.

Så nu går jeg ud og gør. Og så tager vi den derfra.

Written by